Korenwinde

Dostojevski Kwartet

werken van Mendelssohn, Schulhoff, Bosmans en Schnittke

Datum: zaterdag 1 december2018
Locatie:  De Vlam
Aanvang: 20:00 uur


kaartjes bestellen voor dit concert


Het Dostojevski Kwartet werd in 2014 opgericht door Charlotte Basalo Vázquez (viool), Julia Kleinsmann (viool), Lisa Eggen (altviool) en Emma Kroon (cello). Al vanaf het begin spelen zij intensief en met veel plezier samen. De naam Dostojevski Kwartet is ontleend aan de Russische schrijver Fjodor Dostojevski en verwijst naar de plek waar het kwartet is opgericht: het idee om een kwartet te vormen ontstond aan de Dostojevski-singel in Amsterdam. Meteen hadden de jonge musici een muzikale klik met elkaar. De vier dames van het Dostojevski Kwartet leren vooral van elkaar door samen te spelen en krijgen daarbij ook begeleiding van gerenommeerde kamermuziekdocenten zoals Luc-Marie Aguera, Marc Danel en Sven Arne Tepl.
Naast hun passie voor kamermuziek hebben de jonge musici van het Dostojevski Kwartet ook individueel vele masterclasses en cursussen gevolgd. Ook deden zij met veel succes mee aan concoursen. Zo zijn de leden allen afzonderlijk prijswinnaars van het toonaangevende Prinses Christina Concours.
Lisa, Julia en Emma spelen alledrie op een instrument ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Meer informatie: website Dostojevski Kwartet
Luistervoorbeeld:  Dostojevski Kwartet bij Podium Witteman

volgende concert: 12 januari 2019
vorige concert: 10 november 2018